Day 3 untill 5
13 april 2010 - Eindhoven, Nederland
Day 3: Na wederom een goede nachtrust gaat de wekker om 7:00. 7:00?! Ja 7:00 omdat we vandaag met de o-zo-beroemde tour Peninsula. Een tour die ons naar de hotspots van Kaapstad gaat brengen. Net zo enthousiast als een paar kleine kinderen in een snoepwinkel staan we te wachten op de afgesproken tijd (7:45). We wachten.. we wachten, en we wachten. Om 8:20 gaan we toch maar even naar binnen om te bellen wat er aan het handje is. En ja hoor daar komt de Somaliër uit de mouw. We stonden genoteerd voor morgen! Maar morgen vertrekken we naar Stellenbosch! Gelukkig heeft de Bazbus ervoor gezorgd dat we exact dezelfde tour kunnen doen bij iemand anders. Deze vriendelijke meneer ( Isaac ) staat netjes binnen 15 minuten op de stoep.
We beginnen onze tour in de bus, deze brengt ons langs alle Hollywood-mansion aan o.a. Houtbay, Clifton Beach en nog veel meer. Daarna gaan we de wilde zee op om te kijken naar de onwijs fascinerende zeehonden ( de zeehonden waren niet echt interessant maar de omgeving eromheen wel ). Als je aan Afrika denkt, denk je natuurlijk aan tijgers, giraffen, nijlpaarden, zebra’s en nog veel meer. Maar niet is minder waar! Want onze volgende stop brengt ons bij onze waggelende vriendjes; de pinguins! Na het innerlijke dier in mij weer even te hebben gevoed gaan we verder voor meer Mother Nature. Cape Town National Park, klinkt spannend he? Nou dat was het ook. OMG wat was het daar mooi. Nu kan ik uiteraard in kleuren en geuren gaan beschrijven hoe de zee tegen de rotsen knalde en hoe de zon op mijn huid brandde. Maar dat ga ik mooi niet doen. Wat ik wel ga doen? Foto’s laten zien. Heel veel foto’s. Ik kan niet uitleggen hoe het daar was. Er is denk ik maar een woord dat enigszins kan omschrijven hoe het hier is: Magisch. Het is hier absoluut magisch.
Maar na al het natuurlijke schoon is het natuurlijk ook nodig om aan mijn alcoholische behoeftes te voldoen. Dus we gaan even naar de bar in het hostel en bestellen een heerlijk glas rode wijn. Na twee glazen wijn komen er ineens twee gezellige Nederlandse gasten aangelopen die ook in het hostel verblijven. Uiteraard gingen de Nederlandse gasten op stap. Met glinsterende ogen kijk ik Linda aan en vraag ik of zij ook zin heeft om te gaan. Helaas, pindakaas Linda had geen zin. Maar ze vond het niet erg als ik ging. Zo gezegd, zo gedaan. Maloutje gaat gezellig met twee Nederlandse en een Braziliaanse gast op stap. Beetje spannend hoor; met een stel onbekende gasten op stap gaan in Kaapstad, Zuid-Afrika. Maar ik ben zo zo zo blij dat ik ben gegaan want ik heb nog nóóit in een avond zo veel verschillende nationaliteiten ontmoet. Echt geniaal.
Day 5:
Lichtelijk aangeschoten typ ik dit bericht. Zucht vooral niet diep op dit moment want ik heb een héél goed excuses. We zijn in Stellenbosch. Bij iedereen waar geen belletje gaat rinkelen of lampje gaat branden: Shame on you! Stellenbosch in zo’n beetje het mekka qua wijnen van Zuid- Afrika. Dus daar maken we gebruik van.
Om 10:00 komen we aan bij Stumble Inn, ons hostel in Stellenbosch. Direct boeken we een Wine-Tour en we kunnen binnen vijf minuten vertrekken.. Ach waarom niet denken we. Dus om 10:30 zijn we op weg naar de eerste wijngaard; Vredenheim. Daar proeven we voor 20 rand ( 2 euro ofzo ) vijf verschillende wijnen. Dit is dus uiteraard al geniaal. Maar als de vijf wijnen ook nog eens super-de-puper lekker zijn, dan is het beyond geniaal.
Maar een wijngaard is uiteraard niet genoeg. Dus op naar de tweede; Spier. We besluiten hier om maar even een Icetea te drinken en een stukje quiche te eten. Want te veel wijn proeven op een lege maag is ook niet echt een goed plan ( jaja ik denk wel een beetje na voordat ik iets doms doe ).
Op naar nummer drie! Bilton.. Hier heb ik me echt op verheugd. Maar echt echt echt op verheugd. Want hier combineren ze kwaliteits wijnen met goddelijke Belgische chocolade. Vreemde combinatie? ECHT NIET! Vol verbazing ben ik helemaal stil van de ongelooflijke explosie van goddelijke smaken in mijn mond. Niet goddelijk. Maar GOD-DE-LIJK.
Omdat dit ons zo enthousiast maakt besluiten we naar nog één wijngaard te gaan. Kleine Zalze. Hier komen we weer aan op een idyllisch plekje waarvan Zuid-Afrika en ontelbaar schijnt te hebben. We proeven nog eens vijf topwijnen voor 15 rand ( gelukkig zijn de wijnen hier wel onwijs goedkoop want dat is dan ook alles ). Onder een parasol genieten we van het uitzicht over de prachtige wijngaarden. Waanzinnig deze reis. Absoluut waanzinnig.
Lots of love, Malou
ps. I know ik loopt een aantal dagen achter met mijn verhaaltjes maar internetverbinding is hier vrij zeldzaam dus jullie krijgen af en toe een berichtje van een aantal dagen ervoor! Nog bedankt voor alle super lieve berichtjes, YOU GUYS ROCK!

Helaas moeten jullie nog even op de foto's wachten want ik kan het hier niet uploaden ( baggere verbinding! ) Dus dat houden jullie van me tegoed!
Lots of love
Wat super leuk om te lezen! Echt super dat je het daar zo ontzettend naar je zin hebt. Ik ben benieuwd naar al je andere verhalen als je weer terug bent.
Ik heb ooit voor een stage reizen geschreven door Zuid-Afrika. Al die dingen die daar in voor kwamen daar ga jij nu naartoe.
Jammer dat je de foto's niet kunt uploaden maar die zien we vanzelf nog wel een keertje! Ik wacht nu al met smart op je volgende verhaal.
Take care & Geniet ervan meisje!
Heel veel liefs, knuffels & xx Britt
Jullie hebben al weer een heleboel meegemaakt in een korte tijd.
Leuk om dit allemaal te volgen.
Geniet er volop van!
Groetjes de Heijmansjes
Weer een super verhaal!!
dikke kus!!
Marieke
Heel veel Liefs en `n dikke kus van ons!
Iets met schrijven later iets voor jou??;)
...eerrrrg leuk om te lezen achter me comp op t werk!
Benieuwd naar de foto's!!
Kus!!
Je verhalen zijn fantastisch wij zitten hier allebei te kwijlen.
Helaas is Ben er op dit moment niet,hij zit in Oostenrijk.
Voor de rest is alles hier fine.
We hopen nog heel veel verhalen van je te horen.
liefs Dorthy & Max ^_^!
Wat een heerlijke verhalen nu al. En dit is nog maar je eerste land. Net zoals de andere lezers ben ik ook erg benieuwd naar de foto's! :) Enjoy!
Liefs en een kus
Bellen gvd....!! ;-)
LATERRR en Enjoy!
Groetjes.
De reünie is inmiddels geweest!
Maar je hebt niet veel gemist heb alleen maar de mensen gezien die ik nu ook nog zie.
Voor fotos kun je op de hyves van Miriam kijken.
Ik hoop dat alles goed met je gaat!!
DIKKE KUS!
Marieke
Ik heb veel aan je moeten denken hoe je het nou zou maken tijdens je geweldige avontuur. maar zo te lezen is het idd geweldig. Ik vind je verhalen geweldig en met een dikke smile op m'n gezicht zie ik het helemaal voor me! Ik wens je nog heel veel plezier en ik blijf je volgen. Doe Linda ook de groeten van mij!!
veel liefs Linda
Het gaat goed zo te zien en lezen ;).... Mooie foto's hoor! Krijg al helemaal zin in vakantie :D...
Wij wensen jou nog een fijne tijd en veel reisplezier toe!!!
We blijven je volgen :D..
groetjes,
Ken, Dane, Annelies en Hennie
Fijn dat het goed met je gaat en dat je zo geniet van de reis!!
Bedankt voor je kaartje!
Hartelijke groeten,